Tekst sponsorowany

A może macie ochotę na kilka wegetariańskich przepisów? Naturalna kuchnia bez konserwantów zdecydowanie smakuje najlepiej! Poniżej kilka smakowitych instrukcji.

Soczysty krem z cieciorki

Przygotowanie zaczynamy od wlania do garnka przecieru pomidorowego, ciecierzycy z puszki i wody. Po zagotowaniu wszystkich składników miksujemy je blenderem i doprawiamy do smaku. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i ziarna słonecznika. Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez minutę. Gotowe!

Pasztet z rukoli

W trakcie sezonu na rukolę nalepiej wykorzystać ją do produkcji domowych przetworów. Bezmięsny pasztet to bardzo oryginalna propozycja. Umytą i osuszoną rukolę blendujemy ze świeżym rabarbarem i kalarepą. Dodajemy sok z cytryny, pieprz, sól i trawę cytrynową. Chleb (najlepiej bezglutenowy) namaczamy w mleku. Łączymy z pozostałymi produktami. Tak przygotowany pasztet możemy zagotować w słoikach i schować do piwnicy.

Harmonia smaków, czyli krem z dyni

Na ogródku pojawiły się wielkie dyniowe głowy? Natura daje nam idealną okazję, aby ugotować pyszną zupę krem. Najpierw w garnku z wodą gotujemy kilka ziemniaków i marchewek, które wcześniej kroimy w kostkę. Po kilkunastu minutach dorzucamy dynię, również w formie kostek. Po zmięknięciu warzyw wlewamy mleko kokosowe i dodajemy curry, paprykę słodką oraz sól. Gotujemy jeszcze dziesięć minut i możemy cieszyć się smakiem pysznej, zdrowej zupy.

Czekam na informacje odnośnie dań. Smakują? Komentujcie!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s